понеділок, 21 лютого 2022 р.

Чарівні звуки, рідне слово - моя сердечна українська мова

21 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це важливий носій цінностей, знань, які передаються від покоління до покоління. Саме тому так важливо пам’ятати своє коріння та вітати рідних та близьких. Рідне слово - невмируще джерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, свій народ.
 Ось і діти 1- Б класу долучилися до святкування. Вихователь групи продовженого дня Ломачинська Тетяна Василівна провела квест-гру " Подорож в країну Мовознавства", метою якої було поглибити  знання відомостями про рідну мову, показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини; розвивати бажання вивчати українську мову. Діти у цікавій ігровій формі відгадували зашифровані прислів'я, утворювали нові слова, декламували вірші. На завершення квесту отримали дипломи  за участь у Всеукраїнській олімпіаді з української мови "Всеосвіта Зима 2021-2022"


Немає коментарів:

Дописати коментар

Чарівні звуки, рідне слово - моя сердечна українська мова

21 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це важливий носій цінностей, знань, які передаю...